Архів блогу

вівторок, 17 травня 2022 р.

Духовність – основа життя: Ірина Сіданіч виступила на конференції "Наука і молодь – 2022 ..." в УМО

Духовність – основа життя: Ірина Сіданіч виступила на конференції "Наука і молодь – 2022 ..." в УМО. 
https://cutt.ly/3HWeoEH


ІІ міжнародніа науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Наука і молодь – 2022: пріоритетні напрями глобалізаційних змін» відбулась у Києві. 

З вітальним словом звернулась до учасників події звернулась завідувач кафедри педагогіки, адміністрування та спеціальної освіти Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПНУ, доктор педагогічних наук, професор Ірина Сіданіч.  

На її думку, країні, що має духовний суверенітет, зберігає та відтворює власний духовний простір, навіть втрати економічного чи політичного суверенітету не страшні, бо з часом вони відтворяться.

«Ми маємо, здобувши пермогу над російським агресором, створити свою освіту з новою стратегією та практикою, що продукує принципово нові, відсутні у світі розумові компетенції. Духовна стратегія освіти є особливою, бо йдеться не про економічний, соціальний або культурний чинники, а про розвиток, передусім, на рівні основоположних, християнських принципів. Духовна стратегія освіти України полягає у створенні особливої якості, – здатності до тривалого колективного перетворення фундаментального рівня без запозичень, на власних засадах», – зауважила промовець.

Ця стратегія освіти можлива тільки з позиції суспільства, а не держави. Саме такий рівень духотворної дії в освіті нам необхідний. Отже сьогодні йдеться про те, що в Україні має з’явитися духовна позиція, яка може стати основою створення духовного простору та здобуття духовного суверенітету.

Духовна позиція можлива в процесі будь-якої діяльності, в будь-який час життя, в будь-якій ситуації. Духовний простір взагалі явище непублічне, немасове, що не може формуватися в засобах масової інформації.

«Духовність пов’язана зі славою, а не з популярністю. Йдеться про духовне самовдосконалення, пізнання себе, віднайдення власного життєдайного шляху, на якому людина знаходить свою якнайповнішу реалізацію, про пошук істини, поклик добра, творення краси та гармонії, богопошук та спасіння. На часі – вдосконалення світу через його позитивні зміни на фундаментальному рівні завдяки своїй власній духовній позиції. Зрештою зайняти духовну позицію і в духотворній діяльності відстоювати її наперекір всьому – це і є єдина мотивація, яка завжди має перспективу», – резюмувала Ірина Сіданіч.

Автор - керівник інформаційного департаменту правління Громадської організації «Рух за життя та гідність людини», фундатор і координатор духовно-просвітницьких платформ «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні»«Християни про справедливу війну»
журналіст, магістр права, 
здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 011 «Освітні, педагогічні науки» освітньо-професійної програми «Християнська педагогіка» Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України 
Олександр Кривенко 

+380632413681, 
Київ
17.05.2022 року від Різдва Христового Олександр Кривенко. Духовність – основа життя: Ірина Сіданіч виступила на конференції "Наука і молодь – 2022 ..." в УМО
// Захист християнських цінностей - основи життя та сім’ї в Україні. 17 травня 2022 року від Різдва Христового. https://cutt.ly/3HWeoEH (https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/05/17-do.html)

Посилання на відео: https://youtu.be/PJIyDS3BUC4 

Читайте також: 







Гендерна рівність - троянський кінь у духовній війні проти України
















На захисті жіноцтва, дитинства та моралі від пропаганди фемінізму: попри перешкоди у Києві відбувся християнський захід

Духовність і мораль – стрижень освіти у школах: відбувся онлайн-семінар

Уроки, виклики та завдання для християн: відбулася онлайн-конференція

«Гендер» є ідеологемою підступного наступу на сімейні цінності

Перекладати Біблію ромськими мовами – особливе доручення Ісуса Христа, – Анатолій Шкарін 

«Тільки з Богом і за Його словом можна збудувати чудову країну», – Паночко про місцеві вибори 2020

«Між кесарем і Богом»: круглий стіл пройшов у Ірпені напередодні виборів

Ми всі покликані до свободи й очищення від гріхів, - Наталія Шульженко

Слово Боже мовою серця: в Одесі представили Євангеліє від Луки в кримсько-ромському перекладі

Благовісникам Божої любові карантин – не перешкода: завершився сезон вуличного благовістя

Попри нехтування Конституцією України з боку влади міста у Запоріжжі відбулася Молитовна хода

Сімейним цінностям – так, гендерній ідеології – ні: депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...