Архів блогу

пʼятниця, 18 вересня 2020 р.

Сімейним цінностям – так, гендерній ідеології – ні: депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї


Сімейним цінностям – так, гендерній ідеології – ні: депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї

Депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї та проти впровадження ідеології так званого гендеру у вітчизняне законодавство.

Відповідне рішення прийняла 31-ша сесія Волинської обласної ради, підтримавши проєкт цього акту, який ще навесні вніс депутат цієї облради Олександр Пирожик (фракція ВО «Свобода»), - повідомляє Світогляд.

Приводом для такого вчинку послужило те, що у Верховній Раді України було зареєстровано проєкт Закону № 3316 від 09.04.2020 року «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)». Метою законопроекту, як зазначено в пояснювальній записці до нього, є вдосконалення положень Кримінального кодексу України (далі – КК) щодо порядку притягнення до відповідальності за злочини проти життя та здоров’я людини, вчиненні на ґрунті нетерпимості за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності. Цим документом, зокрема, пропонується доповнити КК України новими нормами, які передбачають відповідальність у вигляді величезних штрафів або позбавлення волі до 8 років за «публічні заклики до ворожнечі та нетерпимості, насильницьких дій, переслідування чи приниження гідності осіб чи груп осіб або до пошкодження чи знищення їх майна за ознакою сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності».

Проти таких «реформ» кримінального законодавства виступила Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). «Пропоновані законопроектом № 3316 зміни несуть пряму загрозу для реалізації конституційного права на свободу слова та свободу вираження поглядів. Адже учасники суспільної дискусії, в тому числі релігійні діячі, які критикуватимуть одностатеві відносини та партнерства як аморальні, гріховні та закликатимуть до обмеження пропаганди такого неприродного, розбещеного способу життя, опиняться під загрозою кримінального переслідування лише за свої слова і публічно висловлену позицію на користь природніх подружніх стосунків», – наголошується у зверненні ВРЦіРО.

Свій протест проти прийняття законопроекту № 3316 заявили публічно чимало інших громадських організацій і органів місцевого самоврядування, а також близько 26 тис. підписантів відповідної Петиції до Президента України.

Така реакція наших співвітчизників обумовлена незгодою українського суспільства з пропагандою гендерної ідеології, що підміняє поняття жіночої та чоловічої статі поняттям «ґендер», згідно з яким людина незалежно від своєї статі на власний розсуд нібито може ідентифікувати себе або чоловіком, або жінкою, або ще кимось із понад 50-ти так званих ґендерів.

У сесійній залі депутат Волинської обласної ради Олександр Пирожик сказав, представляючи власний проект рішення, сказав: «Пропоновані зміни до кримінального законодавства – це перегини та перехльости з боку окремих політиків, проти яких виступають проукраїнські організації та в повному складі Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій. Всі вони заявляють, що не можна допустити переслідування будь-кого за те, що він скаже: «ЛГБТ – це збочення, я проти цього». В разі криміналізації таких дій і мене, скажімо, притягнуть до кримінальної відповідальності за таке оціночне судження. Ми маємо належно відреагувати на такі загрози та чітко заявити, що в такій формі не можна приймати законопроект 3316».

37 із 47 присутніх у залі депутатів підтримали ініціативу свого колеги та прийняли рішення, решта не голосували. Проте це рішення, на відміну від інших, ухвалених того ж дня, тривалий час не оприлюднювалося на офіційному сайті Волинської обласної ради. Тому автор цієї статті надіслав журналістський запит на доступ до публічної інформації, спрямований на отримання матеріалів рішення. Його публікація відбулася врешті-решт 16 вересня 2020 року.

Несподіванкою виявилося те, що в назві оприлюдненого документа відсутня фраза «щодо неприпустимості впровадження гендерної ідеології в законодавство України», яка містилась у тексті проєкту.

У проєкті рішення є фраза
«щодо неприпустимості впровадження
гендерної ідеології в законодавство України
».
Джерело: https://cutt.ly/ffHgMc3


У рішенні немає фрази 
«щодо неприпустимості впровадження 
гендерної ідеології в законодавство України
».
Джерело: 
http://volynrada.gov.ua/session/31/62

В опублікованому рішенні Волинської обласної ради від 10 вересня 2020 року № 31/62 «Про звернення до Верховної Ради України, Президента України, Кабінету Міністрів України щодо необхідності захисту традиційних сімейних цінностей і розвитку інституту сім’ї» міститься вимога відхилити проєкт закону 3316 як поспішний, антиконституційний і дискримінаційний.

Це пояснюється тим, що вказаний законопроєкт не лише криміналізує відповідальність за висловлення свого ставлення до гендерної пропаганди, а й нівелює такі конституційні права громадян на свободу слова, думки та вільного вираження своїх поглядів і переконань, а також свободи мітингів і зборів. Фактично він є таким, який не відповідає основоположним конституційним правам людини та громадянина, а його впровадження нестиме серйозні ризики та загрози для українського суспільства.

Наголошується, що проєкт закону 3316 є ще одним кроком до впровадження чужої нашому суспільству гендерної ідеології в українське законодавство. За цими нововведеннями приховується реальний наступ на конституційні права громадян – право на свободу совісті та свободу висловлення поглядів. На практиці застосування нових норм у разі ухвалення законопроєкту може вилитися в кримінальне переслідування учасників акцій на захист традиційних сімейних цінностей та проти пропаганди гендерної ідеології.

Разом із тим, як зазначається у зверненні, під реальною загрозою переслідування можуть постати українські священики та релігійні діячі, які сповідують святість традиційного шлюбу та вважають одностатеві стосунки неприродними й гріховними. Зрештою, усі християни та люди інших віровизнань в нашій країні можуть теж зазнати дискримінації через свої погляди. Депутати нагадали, що згідно зі статтею 51 Конституції України шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки. Водночас вітчизняне законодавство не містить визначення поняття «гендерна ідентичність», а тому тут можливі зловживання при трактуванні українських законів.

У зверненні наголошується також на можливих згубних ментальних наслідках прийняття такого законопроєкту, який закладає серйозні ризики руйнації українського суспільства зсередини, зокрема нівелювання традиційних українських цінностей та інституту сім’ї як фундаментів стабільності суспільного буття українця.

Депутати констатували, що в сучасних геополітичних умовах питання захисту традиційних сімейних цінностей та інституту сім’ї стає актуальною проблемою нашої національної безпеки.

Водночас, на думку депутатів Волинської обласної ради, в Україні на державному рівні має бути розроблений і запроваджений комплекс заходів, спрямованих на підтримку традиційних українських цінностей і розвиток інституту сім’ї та інших суспільних інституцій, які підкреслюють і пропагують ідентичність українців та самобутність українського світогляду, культури, мови, традицій, сім’ї та родини.

На фото: Олександр Пирожик

Як розповів у інтерв’ю Олександр Пирожик, свою ініціативу він зареєстрував наприкінці квітня поточного року, але через карантин, запроваджений у зв’язку з пандемією COVID-19, сесії в ті часи не відбувались. Утім проєкт рішення не втратив своєї актуальності.

– Пане Олександре, що спонукало вас вийти з ініціативою, спрямованою на припинення пропаганди гендерної ідеології?

– Спонукало те, що Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій заявила свій протест проти спроб обмежити свободу. Стало очевидним, що в разі прийняття проєкту закону 3316, я чи будь-хто інший, хто виступатиме проти про такого явища, як ЛГБТ, зазнає переслідувань і нестиме кримінальну відповідальність. Я розцінюю це як загрозу порушення наших конституційних прав і свобод, нашої моралі. Ми живемо в традиційному українському суспільстві, де немає такого, як «батько 1», «батько 2». У наших сім’ях – син і мати, донька і тато, і дітки розуміють, хто є матір’ю, а хто є батьком.

– Очевидно, що Ваша ініціатива стосується не лише громади Волині, а всіх наших співвітчизників. Як, на Ваш погляд, вони мають реагувати на такі виклики, як спроби впровадження гендерної ідеології в наше законодавство?

– У цьому сенсі я впевнений, що ми маємо організовано чини нити спротив будь-яким спробам, намірам і прагненням зруйнувати наше традиційне українське суспільство. В нашому нарді сім’я є важливим чинником тої культури, що плекає збереження українських традиційних цінностей, які жодна держава не замінить. Власне, з цього приводу на сесії Волинської обласної ради особливих дискусій і не було.

– У рішенні, ухваленому Волинської обласної радою йдеться не лише про сімейні цінності, але й про необхідність збереження ідентичності українців і самобутності українського світогляду, культури, мови, традицій.

– Так, і це важливо. Депутатам не забракло ані моральних, ані інших аргументів для того, щоби захистити традиційні українські цінності. Депутатський корпус усвідомлює, що українська нація чи, як то мовиться, українська раса є особливою. Вона дала початок багатьом іншим цивілізаціям. Натомість, що таке ЛГБТ? Це і не раса, і не підраса, м’яко кажучи. Я вважаю, що ми маємо чітко заявити: українська нація в своїх традиція х міцна, незламна та непохитна. Нехай новітні так звані ліберасти шукають якусь собі рівність нетрадиційну будь-де, але лише не в українській державі, тим паче у Волинському краю, на славетній землі, де народилась Українська Повстанська Армія! Ми не маємо права допустити того, щоби хтось зруйнував наші традиційні українські цінності завдяки, яким українська нація й українська держава вижили впродовж століть, і, навіть перебуваючи під різними окупація ми: і російськими, і польськими й австро-угорськими, – розвивалися. Ми не маємо права дозволити будь-кому знищити той фундамент, який зберіг нам націю.

Коли готувалася ця стаття, стало відомо, що проєкт закону 3316 знято з розгляду. Верховна Рада України врешті-решт узяла до уваги датовані ще червнем поточного року негативні висновки Комітету з питань правоохоронної діяльності та Головного науково-експертного управління Парламенту, чому сприяли потужні протести громадськості, спрямовані на запобігання впровадженню гендерної ідеології в законодавство України, на розвиток інституту сім’ї і на захист традиційних сімейних цінностей.

Олександр Кривенко,
римо-католик, журналіст, юрист, викривач корупції, фундатор і координатор соціальної ініціативи «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні» https://www.facebook.com/groups/ProtectingChristianValues/,
м. Київ ,  +380 63 241 3681 ,  krivenkokorr@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...