Архів блогу

неділя, 27 вересня 2020 р.

Нічого не робіть наперекір чи з марнославства, але в покорі вважайте одне одного більшим за себе

Нічого не робіть наперекір чи з марнославства, але в покорі вважайте одне одного більшим за себе

https://cutt.ly/vf13b3n

(зел) XXVI Неділя звичайного періоду

Притча про двох синів дещо нагадує нам іншу притчу про блудного сина (Лк 15, 11 – 32). Там так само маємо двох синів у одного батька. Один із них був завжди у батьківському домі, виконував заповіді, але не мав близьких відносин із батьком. Інший розтратив маєток, але навернувся та досвідчив милосердя Отця. В Євангелії від Матея один із синів говорить «не хочу», але йде та працює у батьківському винограднику, інший говорить «Я йду», але не пішов. Маємо перед собою розпорядження своєю волею. Перший волю Отця поставив понад свою власну, другий – навпаки. Перший Син – образ Христа, який у Гетсиманському саду говорить: Не Моя, лише Твоя воля нехай станеться! Де сьогодні бачиш себе?

Читайте також: Відновимо рай у своїй душі – збережемо довкілля

АНТИФОН НА ВХІД

І все, що Ти навів на нас, Господи, усе, що Ти вчинив єси нам, * – Ти присудом учинив правдивим, * бо згрішили ми, від Тебе відступивши, * та заповідей Твоїх не слухали. * О Господи, дай славу Імені Твоєму! * Але обходься з нами за Твоєю лагідністю та за Твоєю милістю великою. (Дан 3, 31. 29. 43. 42)

Мовиться «Слава во вишніх»

КОЛЕКТА

Боже, Ти великим пробаченням і милосердям являєш повноту своєї всемогутності; † помнож над нами свою благодать, * щоби ми, прямуючи до Твоїх обітниць, стали сопричасниками небесних благ. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий із Тобою живе та царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

Читайте також: Сімейним цінностям – так, гендерній ідеології – ні: депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Єз 18, 25-28
Читання з Книги пророка Єзекиїла.

Так говорить Господь: «Ви кажете: “Несправедлива путь Господня!” Слухайте, доме Ізраїля! Чи ж то Моя путь несправедлива? Чи ж то не ваші путі несправедливі? Та ж коли праведник відступає від своєї справедливості та чинить кривду, і за те вмирає, то він умирає за кривду, що чинив. Коли ж грішник відвертається від гріхів, які коїв, і чинить суд і правду, він достойний жити. Він роздумався та відвернувся від усіх своїх переступів, які накоїв; він певно буде жити, він не вмре». Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ

Пс 25, 4-5. 6-7. 8-9
Згадай, о Боже, своє милосердя.
Господи, відкрий мені свої дороги – *
навчи мене ходити Твоїми стежками.
Провадь мене у своїй правді †
і навчай мене, бо Ти – Бог мого спасіння, *
і Тебе весь день я очікую з нетерпінням.
Господи, згадай своє милосердя *
і свою милість, бо вони одвічні.
Гріхів мого юнацтва та моїх переступів не згадуй, †
а згадай мене з Твого милосердя, *
о Господи, доброти Твоєї ради.
Господь – благий і праведний, *
тому навчає грішників дороги.
Він веде у справедливості бідних *
і своїх шляхів навчає убогих.

Читайте також: Попри нехтування Конституцією України з боку влади міста у Запоріжжі відбулася Молитовна хода

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
Флп 2, 1-11 (довге) або 1-5 (коротке)
Читання з Послання святого апостола Павла до филип’ян.

Брати! Якщо є якась втіха в Христі, якщо є якась відрада в любові, якщо є якась спільність духа, якщо є якісь милість і милосердя, доповніть мою радість, аби ви думали те саме, мали ту саму любов, були однодушні й однієї думки. Нічого не робіть наперекір чи з марнославства, але в покорі вважайте одне одного більшим за себе. Нехай кожний дбає не про своє, а про інших. Плекайте в собі ті самі думки, що й у Христі Ісусі.

[Кінець коротшого фрагменту]

Він, маючи Божу природу, не вважав собі за здобич бути рівним Богові, але понизив самого себе, прийнявши образ слуги, постав у подобі людини, і з вигляду був як людина; Він упокорив себе, був слухняним аж до смерті, й до смерті хресної. Тому й Бог надзвичайно звеличив Його та дав Йому Ім’я, яке вище всякого іншого імені, аби перед Ім’ям Ісуса поклонилося кожне коліно – і піднебесних, і земних, і підземних; і щоби кожною мовою було визнано, що Ісус Христос – це Господь, для слави Бога Отця. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ

Йн 10, 27 Алілуя, алілуя, алілуя.
Вівці слухаються голосу Мого,
і Я знаю їх, і вони йдуть за Мною.

Читайте також: 
Благовісникам Божої любові карантин – не перешкода: завершився сезон вуличного благовістя

ЄВАНГЕЛІЄ

Мт 21, 28-32
† Читання святого Євангелія від Матея.

Того часу Ісус сказав первосвященикам і старшим народу: «Як вам здається? Один чоловік мав двох синів. І прийшовши до першого, сказав: “Сину, іди попрацюй сьогодні у винограднику!” Той же у відповідь сказав: “Не хочу!” Та пізніше, розкаявшись, пішов. Підійшовши до другого, сказав так само. А той у відповідь промовив: “Я іду, пане”, – але не пішов. Котрий із двох виконав волю батька?» Кажуть: «Перший!» Промовляє до них Ісус: «Воістину кажу вам: митники й блудниці випереджають вас до Царства Божого. Бо прийшов до вас Йоан дорогою праведності, та ви не повірили йому, а митники й блудниці повірили йому; ви ж, побачивши це, не покаялися та після, щоби повірити йому!» Слово Господнє.

Мовиться “Вірую”.

Проповідь єпископа Олександра Язловецького, 27 вересня 2020 року Божого



МОЛИТВА ВІРНИХ 

Людські слова часто виявляються пустими й неправдивими, Слово Боже – завжди істинне; тому з довірою ідемо з нашими проханнями до Господа, який обіцяв нам допомогу: 

1. Молімося за Святішого Отця, щоби його проповіді були почуті усім світом і принесли плоди Господнього миру, злагоди та взаєморозуміння. 

2. Молімося за всіх вірян, нехай слова молитви неустанно супроводжують їхнє життя. 

3. Молімося за керівників країн, аби вони завжди дотримувалися даних обіцянок і дбали про благо довірених їм народів. 

4. Молімося за подружжя, щоби вони перебували у любові та виховували своїх дітей згідно з Євангелієм. 

5. Молімося за померлих, щоби Господь простив усі їхні земні провини та благоволив обдарувати спадщиною у Небесному Царстві. 

6. Молімося за нас самих, аби ми дотримувалися Господніх заповідей і своїм праведним життям проповідували Христове Євангеліє нашим ближнім. 

Просимо у Тебе, Боже, прощення за те, що наші рішення стільки разів залишалися лише пустими словами та гаряче благаємо Тебе: додавай нам сил, аби ми вели життя, гідне християн. Через Христа, Господа нашого. 


МОЛИТВА НАД ДАРАМИ 

Милосердний Боже, прихильно прийми нашу жертву * та вчини, щоби вона відкрила для нас джерело всякого благословення. Через Христа, Господа нашого. 

Префація на неділі Звичайного періоду № 20-27 

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ 

Згадай слузі Твоєму Твоє слово, Господи, * в якому Ти подав мені надію. * Оце моя відрада в моїм горі. 

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ 

Господи, нехай небесна тайна відновить наші душі та тіла, † щоби ми, проголошуючи смерть Того, з ким співстраждаємо, * могли стати співспадкоємцями Його слави. Котрий живе та царює навіки вічні. 

За матеріалами КМЦEWTN Ukraine

Джерело: Нічого не робіть наперекір чи з марнославства, але в покорі вважайте одне одного більшим за себе // 27.09.2020 р.Б. https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2020/09/27-nichogo.html (https://cutt.ly/vf13b3n)

Олександр Кривенко,
римо-католик, журналіст, юрист, викривач корупції, фундатор і координатор соціальної ініціативи «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні»
https://www.facebook.com/groups/ProtectingChristianValues/,
м. Київ , +380 63 241 3681 , krivenkokorr@ukr.net
ПІДТРИМАТИ проєкт Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні можна, переказавши кошти на банківські рахунки:
4149 4390 4368 8138 ПриватБанк
5375 4141 1724 4557 Монобанк


Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...