Архів блогу

понеділок, 5 жовтня 2020 р.

Бог миру буде з вами

Бог миру буде з вами
https://cutt.ly/If6kCzP  
04.10.2020

(зел) ХХVIІ Неділя Звичайного періоду

Образ «виноградника Господнього» у сьогоднішньому Євангелії нагадує нам про прищеплення до Христа через Хрещення, яке є таїнством християнського втаємничення та через яке ми досягаємо спасіння. Не завжди нам удається дотримуватися обітниць, даних під час Хрещення, тому на початку цієї Святої Меси перепросімо Бога за наші гріхи.
ПОЧАТОК  ТИЖНЯ  МИЛОСЕРДЯ

АНТИФОН НА ВХІД
Господи, усе підлягає Твоїй владі * та ніхто не може противитися Твоїй волі. * Бо Ти ж створив усе: * небо та землю, і будь-що існує у небесних просторах. * Ти є Господом Всесвіту. (Пор. Ест 4, 17 (Вульг.))

Мовиться «Слава во вишніх»

Читайте також: Відновимо рай у своїй душі – збережемо довкілля


КОЛЕКТА

Всемогутній, вічний Боже, щедрість Твоєї любові перевершує заслуги та сподівання тих, які Тебе благають; † яви нам своє милосердя, * прости гріхи, які непокоять наше сумління, та дай нам також те, чого ми не осмілюємося просити! Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе та царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.


Трансляція Святої Меси з конкатедрального собору св. Олександра у Києві, 4 жовтня 2020


ПЕРШЕ ЧИТАННЯ Іс 5, 1-7 
Читання з Книги Ісаї. 

Дозвольте, з
аспіваю любому моєму пісню любого мого про його виноградник! У любого мого був вино­градник на родючім схилі. Він розкопав його, очистив від каміння та насадив у ньому лозу добірну, а серед нього збудував башту та висік у ньому винотоку, та й сподівався, що вона вродить добрі грона. А вона вродила кислі грона. Отож, мешканці Єрусалима та мужі  Юдеї, розсудіть між мною та моїм виноградником! Що ще я мав був учи­нити виноградникові моєму, а не вчинив? Чому, коли я сподівався, що вродить добрі грона, він уродив лише кислі? Отож я вам скажу, що зроблю з моїм виноградни­ком? Розберу його огорожу, нехай його пустошать! По­валю його мур, нехай його топчуть! Я залишу його пуст­кою: не будуть його ні обрізувати, ні обкопувати більше, і зі йдуть на ньому будяки й тернина. Та й хмарам повелю я не пускати більше дощу на нього. Бо виноградник Господа Воїнств – то дім Ізраїля, а мужі  юдейські – улюблений Його саджанець. І ждав Він правосуддя, – аж тут пролиття крові; ждав справедли­вості, – аж тут голосіння. Слово Боже.


РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 80, 9 і 12. 13-14. 15-16. 19-20
Дім Ізраїля – Божий виноградник.
Ти переніс виноградну лозу з Єгипту: *
народи прогнав, а її посадив на їхньому місці.
Вона простягнула свої гілки до моря, *
а свої галузки – аж до річки.
Навіщо Ти повалив її огорожу? *
Її обривають усі, хто дорогою проходить.
Її лісовий кабан нищив, *
її об’їдала дика тварина.
Боже Воїнств, повернися, поглянь із неба та подивися, *
відвідай цей виноградник!
Захисти те, що насадила Твоя правиця, – *
сина, якого Ти зміцнив для себе!
Тож ми не відступимо від Тебе; Ти нас оживиш, – *
і ми Твоє Ім’я будемо прикликати.
Господи, Боже Воїнств, поверни нас, *
нехай засяє Твоє обличчя, – і будемо спасенні!

Читайте також: Сімейним цінностям – так, гендерній ідеології – ні: депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї


ДРУГЕ ЧИТАННЯ
Флп 4, 6-9
Читання із Послання святого апостола Павла до филип’ян.

Брати! Нічим не журіться, але в усьому молитвою та благаннями з подякою висловлюйте ваші прохання Бо­гові. І мир Божий, який перевищує всяке розуміння, не­хай береже ваші серця та ваші думки у Христі Ісусі. Наостанку, брати: те, що істинне, що чесне, що справедливе, що чисте, що любе, що гідне хвали, – коли яка чеснота або коли яка похвала, – про це роздумуйте! Чого навчилися та що прийняли, що почули та побачили у мені , – оце й робіть! І Бог миру буде з вами. Слово Боже.


СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Йн 15, 16
Алілуя, алілуя, алілуя.
Я вибрав вас зі світу, щоби ви йшли та плід приносили,
і щоби плід ваш залишався.

Читайте також: Попри нехтування Конституцією України з боку влади міста у Запоріжжі відбулася Молитовна хода

ЄВАНГЕЛІЄ
Мт 21, 33-43
† Читання святого Євангелія від Матея.
Того часу Ісус сказав первосвященикам і старшим народу: «Слухайте іншу притчу. Був чоловік-господар, який насадив виноградник, обгородив його огорожею, викопав у ньому давильню, збудував башту, винайняв його виноградарям та й виїхав далеко. Коли ж прийшов час на плоди, послав він своїх слуг до виноградарів, щоб узяти свої плоди. Та виноградарі, схопивши його слуг, кого побили, кого вбили, кого закидали камінням. Тоді знову послав інших слуг, більше, ніж перед тим, але й із ними вчинили так само. Нарешті послав до них свого сина, кажучи: “Мого сина вони пошанують”. Виноградарі ж, побачивши сина, заговорили між со­бою: “Це ж спадкоємець; ходімо, вб’ємо його – і спадщина буде наша”. І схопивши його, викинули геть за виноградник і вбили. Тож коли прийде господар виноградника, то що він зробить тим виноградарям?» Кажуть йому: «Злих люто вигубить, а виноградник передасть іншим виноградарям, які віддаватимуть його плоди своєчасно». Каже їм Ісус: «Хіба ви не читали ніколи у Писаннях: “Камінь, який будівничі відкинули як непридатний, саме він став наріжним. Від Господа це сталося, і це дивовиж­не в очах наших”? Тому кажу вам, що буде забране від вас Царство Боже та дане народові, який приноситиме плоди Царства». Слово Господнє.


Мо­вить­ся “Ві­ру­ю”.

Євангеліє дня та проповідь о. Василя Косіка, 4 жовтня 2020

Євангеліє дня та проповідь о. Станіслава Інжиєвського, 4 жовтня 2020


Читайте також: 
Благовісникам Божої любові карантин – не перешкода: завершився сезон вуличного благовістя


МО­ЛИ­Т­ВА ВІ­Р­НИХ
Кожний охрещений повинен бути виноградником Господнім і приносити плоди. Благаймо Господа нашого, Ісуса Христа, щоби Він дав нам благодать правильного використання дарів Божих.
1. Молімося за Папу, єпископів, священиків, дияконів і весь народ Божий, щоби вони невтомно несли Євангеліє Христа та ставали зразком віри та морального ладу!
2. Молімося, щоб охрещені, очищені від гріхів і відроджені у Святому Духові, все своє життя відважно сповідували Христа, Сина Божого!
3. Молімося, щоб усі учні Христа через Хрещення стали єдиним тілом і завжди тривали в єдиній вірі та любові!
4. Молімося, щоби ми, прищеплені як галузки до Христа, справжньої виноградної лози, через свою віру стали Його досконалими учнями!
5. Молімося про велике милосердя Бога, який прагне, щоб усі люди були спасенні, щоби ненароджені діти та ті, які померли без Хрещення осягнули вічне блаженство!
6. Молімося за нас самих, щоби через вірне використання дарів Божих ми заслужили на вічну славу!
Господи та Боже наш, смиренно дякуємо Тобі за всі Твої добродійства та просимо: вислухай наші молитви та вчини, щоби ми не змарнували благодаті таїнств, але використовували їх для більшої Твоєї слави, для нашої користі та для укріплення ближніх! Через Христа, Господа нашого.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Господи, прийми Тобою встановлену жертву † і святими тайнами, які ми звершуємо як Твої слуги, * доверши у нас справу спасіння й освячення! Через Христа, Господа нашого.

Префація на Неділі Звичайного періоду № 20-27

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Благий Господь до того, хто Його чекає; * до душі, яка Його шукає. (Пл. Єр 3, 25)

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Всемогутній Боже, вчини, щоб участь у цьому таїнстві втамувала голод і спрагу нашої душі * та перемінила нас у Христа, котрого ми прийняли! Котрий живе та царює навіки вічні.

За матеріалами КМЦEWTN Ukraine

Джерело: Бог миру буде з вами // Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні. 05.10.2020 р.Б. https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2020/10/05-VIwZvPd.html (https://cutt.ly/If6kCzP)

Олександр Кривенко,
римо-католик, журналіст, юрист, викривач корупції, фундатор і координатор соціальної ініціативи «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні» 
https://www.facebook.com/groups/ProtectingChristianValues/,
м. Київ , +380 63 241 3681 , krivenkokorr@ukr.net
ПІДТРИМАТИ проєкт Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні можна, переказавши кошти на банківські рахунки:
4149 4390 4368 8138 ПриватБанк
5375 4141 1724 4557 Монобанк


Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...