Архів блогу

неділя, 11 жовтня 2020 р.

Українській сім’ї – належний захист: депутати Житомирщини виступили за охорону сімейних цінностей



10.10.2020 р.Б, 16:24 

Відповідне рішення прийняли на сесії Житомирської облради 8 жовтня, підтримавши проєкт цього акту, який вніс депутат Ігор Романський.


Автор: Олександр Кривенко
Приводом для такого вчинку послужило те, що депутати Верховної Ради України Георгій Мазурашу й Олена Лис зареєстрували проєкти законів № 3916 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони сім’ї, дитинства, материнства і батьківства» та № 3917 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо відповідальності за пропаганду гомосексуалізму та трансгендеризму», - повідомляє Світогляд.




У пояснювальних записках до обох законопроєктів висловлено занепокоєння поширенням порнографії та агресивної пропаганди гомосексуалізму та трансгендеризму, спрямованих на знищення інституту сім‘ї:

«Викликає глибоку стурбованість зростаюча тенденція публічної пропаганди аморальних відхилень від конституційної норми сім’ї, зазначеній в статті 51 Конституції України, що унеможливлює виховання дітей в конституційному руслі, чим порушуються права дітей та їхніх батьків».

Читайте також: Сімейним цінностям – так, гендерній ідеології – ні: депутати Волині виступили за розвиток інституту сім’ї

Законопроєктами, зокрема, передбачається:

– заміна (вилучення) термінів “сексуальна орієнтація”, “ґендерна ідентичність”, “ґендерна рівність” та “ґендерно-правова експертиза”, як таких, що несуть виключно ідеологічне та антинаукове навантаження у законодавчих актах України;

– введення адміністративної відповідальності за:
виробництво та поширення продукції, яка пропагує одностатеві стосунки;
пропаганду одностатевих сексуальних відносин;
за відмову операторами, провайдерами телекомунікацій блокувати порнографічні ресурси/сервіси на вимогу абонента.

Читайте також: Попри нехтування Конституцією України з боку влади міста у Запоріжжі відбулася Молитовна хода

Крім того, автори законопроєктів звертають увагу на зростання негативної тенденції щодо кількості розлучень. На їхню думку, основними причинами розірвання шлюбу є непідготовленість молоді до подружнього життя, небажання проявляти терпіння одне до одного, насильство в сім’ях, а також надто доступна процедура розлучення. Щоби надати додатковий час і можливість добре обдумати своє рішення щодо розірвання шлюбу, пропонується суттєво збільшити розмір державного мита у разі подання відповідної заяви з побутових причин без факту подружньої зради чи насильства одного з подружжя.

В згаданих законопроєктах наголошується також і на необхідності запровадження Національної стратегії охорони сім’ї, дитинства, материнства та батьківства. Цей документ має покласти в основу традиційні сімейні цінності, розуміння сім’ї як законного союзу чоловіка та жінки, котрі народжують і виховують дітей.

Читайте також: Благовісникам Божої любові карантин – не перешкода: завершився сезон вуличного благовістя

8 жовтня депутати Житомирської обласної ради беззаперечно підтримали ініціативу свого колеги та прийняли рішення «Про звернення депутатів обласної ради до Верховної Ради України щодо забезпечення охорони сім’ї, дитинства, материнства та батьківства» – прохання підтримати проєкти законів №№ 3916, 3917.

В цьому рішенні звертається увага на те, що відповідно до вітчизняного законодавства, в тому числі й міжнародних документів, ратифікованих Україною, держава має зобов’язання перед інститутом сім’ї щодо її розвитку та захисту:
статтею 51 Конституції України визначено, що сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою;
відповідно до Загальної декларації прав людини та Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, сім’я є природним і основним осередком суспільства та має право на захист з боку суспільства і держави;
згідно з Конвенцією ООН про права дитини, освіта дитини має бути спрямована на виховання поваги до батьків дитини, її культурної самобутності, мови і національних цінностей країни, в якій дитина проживає;
відповідно до Сімейного кодексу України, виховання дитини не може суперечити моральним засадам суспільства, а батьки мають переважне право перед іншими особами на особисте виховання дитини.

Читайте також: Місцеві вибори: курс на християнський розвиток України. У Києві відбувся Форум

Як розповів у коментарі депутат Житомирської обласної ради Ігор Романський, свою ініціативу він зареєстрував у вересні, усвідомлюючи ті загрози, що спричиненні поширенням так званої гендерної ідеології в Україні.

«Мої мотиви – цілісна сім’я, здорова нація. Ми з дружиною виховуємо двох чарівних дітей у пошані до Божих заповідей. Я хочу, щоб як і тепер, так і в майбутньому між нами – дітьми та батьками – була взаємна любов, ласка, повага та теплота. Важливо, щоб ми мали нащадків, а наші діти так само любили їх та прославляли нашу землю, нашу Батьківщину. Саме цьому слугують і ті законопроекти, на підтримку яких спрямована моя ініціатива», – наголосив депутат.

Автор: 
Олександр Кривенко,
римо-католик, журналіст, юрист, викривач корупції, фундатор і координатор соціальної ініціативи «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні» https://www.facebook.com/groups/ProtectingChristianValues/,
м. Київ , +380 63 241 3681 , krivenkokorr@ukr.net

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...