Архів блогу

понеділок, 15 червня 2020 р.

Хто споживатиме цей хліб, бу­де жити вічно

Хто споживатиме цей хліб, бу­де жити вічно
http://protectingchristianvalues.blogspot.com/2019/01/15-hlib.html

ПРЕСВЯТИХ ТІЛА І КРОВІ ХРИСТА (біл) Урочистість

Щоби жити, потрібно їсти. Тим паче, коли йдеться про вічне життя. З тією лише відмінністю, що вічне життя вимагає особливої їжі. Вічною їжею є любов – кожна любов, але найкраще, коли вона є в найчистішій постаті. Тому Ісус називає себе живим хлібом і наполягає, щоби ми Ним годувалися, бо Він є Любов’ю в найчистішому вигляді. Якщо у світі є так мало любові, то це тільки тому, що ми виснажені духовно – голодні любові. А коли ми вже нею живимося, то часто її марнуємо, замість того, щоб її засвоїти. Бо любов ми засвоюємо лише тоді, коли даємо її іншим.

АНТИФОН НА ВХІД

Бог найкращою   пшеницею   годує  свій  народ * і медом із скелі насичує. (Пор. Пс 81 (80), 17)

Мовиться “Слава во вишніх”

КОЛЕКТА
Господи, Ти в Пресвятому Таїнстві залишив нам спомин своїх страстей, † дай нам так вшановувати святі тайни Твоїх Тіла та Крові, * щоби ми могли безустанно пожинати плоди Твого відкуплення. Котрий живеш і царюєш з Богом Отцем в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Втор 8, 2-3. 14б-16а
Читання з Книги Второзаконня.
Мойсей сказав до народу: «Спогадай увесь той шлях, що ним водив тебе Господь, Бог твій, за цих сорок років у пустині, щоб упокорити тебе, щоб випробувати тебе, щоб довідатися, що в твоєму серці, чи додержуватимеш заповіді його, чи ні. Він упокоряв тебе, морив тебе голодом та годував манною, про яку не знав ні ти, ні твої батьки; щоб ти пізнав, що не тільки хлібом живе людина, але всім, що виходить з уст Господніх, може жити людина. Не забувай ти Господа, Бога твого, який вивів тебе з Єгипетської землі, з дому неволі;  який водив тебе величезною й страшною пустинею, де гадюки, отруйні вужі й скорпіони, сухий і безводний степ; який виточив тобі з твердої, як кремінь, скелі воду; який годував тебе в пустині манною». Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 147, 12-13. 14-15. 19-20
Єрусалиме, Господа оспівуй! (Або Алілуя).
Хвали Господа, Єрусалиме! *
Сіоне, величай свого Бога!
Адже Він засуви твоїх брам укріпляє, *
всередині тебе синів твоїх благословляє.
Дає мир твоїм границям *
і наповняє тебе достатком пшениці.
Посилає на землю своє Слово, – *
швидко лине Його Слово!
Слово своє Він Якову сповіщає, – *
Ізраїлеві – свої присуди і свої настанови.
Він не вчинив так з жодним народом, –
присудів своїх Він не дав їм знати.

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
1 Кор 10, 16-17
Читання з Першого послання святого апостола Павла до корінтян.
Брати! Чаша благословення, яку бла­гословляємо, – хіба не є вона спіль­ністю в Христовій крові? Хліб, який ломимо, – хіба не є він спільністю в Христовому тілі? Оскільки є один хліб, то ми, чис­ленні, становимо одне тіло, бо всі ми маємо участь в одному хлібі. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Йн 6, 51
Алілуя, алілуя, алілуя.
Я – хліб живий, що зійшов із неба;
якщо хто хліб цей буде їсти, житиме повіки.

ЄВАНГЕЛІЄ
Йн 6, 51-58
Читання святого Євангелія від Йоана.
Того часу Ісус сказав до народу: «Я – хліб живий, який зійшов з неба; якщо хто буде їсти цей хліб, житиме вічно. Хліб, який Я дам, – це Моє тіло, для жит­тя світу!» Тоді  стали сперечатися між со­бою юдеї, кажучи: «Як це може Він да­ти нам їсти своє тіло?» А Ісус сказав їм: «Воістину, воістину кажу вам: якщо не будете їсти тіла Сина Людського і не будете пи­ти Його крові, не будете мати в собі життя. Хто їсть Моє тіло і п’є Мою кров, той має вічне життя, і Я його воскрешу останнього дня. Адже Моє тіло – справжня по­жи­ва, а Моя кров – справжній на­пій. Хто споживає Моє тіло і п’є Мою кров, той перебуває в Мені , і Я в ньому. Як послав Мене живий Отець, так і Я живу через Отця, – і той, хто буде споживати Мене, житиме через Мене. Це є хліб, який зійшов із неба. Не так, як батьки їли й по­мер­ли, а хто споживатиме цей хліб, бу­де жити вічно!» Слово Господнє.


Мовиться “Вірую”.

МОЛИТВА ВІРНИХ

Віддаючи честь Христові, прихованому у Пресвятих Дарах, занесі мо наші спільні молитви до Бога, який завжди нас вислуховує:
1. Молімося за святу Церкву, щоб її вірні могли без перешкод ділитися хлібом Тіла Господнього у всіх країнах світу.
2. Молімося за Святішого Отця, щоб його любов до Євха- ристійного Христа розпалила серця всіх священиків істин­ною ревністю у служінні Господу.
3. Молімося за всіх католиків, щоб вони у Євхаристії знаходи­ли сили дотримуватися Божих заповідей.
4. Молімося за всіх голодних, щоб заможні християни вміли ділитися з ними хлібом насущним.
5. Молімося за всіх померлих вірних, щоб Господь обдарував їх повнотою свого відкуплення.
6. Молімося за нас, щоб, приймаючи Тіло і Кров Господа Христа, котрий примирив нас із Богом Отцем, ми обдаро­вували лю- бов’ю кожну людину.
Господи, Ісусе Христе, тільки Ти даєш нам хліб правдивий – себе самого; вислухай наші молитви і будь силою та міццю у труднощах і боротьбі  на дорозі до Тебе. Котрий живеш і царюєш навіки вічні.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Господи, уділи милостиво своїй Церкві дарі в єдності й миру, * містичним знаком котрих є принесені дари. Через Христа, Господа нашого.

ПРЕФАЦІЯ: Плоди Пресвятої Євхаристії
С. Господь  з  вами. ВІ з духом твоїмС. Угору серця. ВПідносимо їх до Господа. С. Подяку складаймо Господу Богу нашому. ВДостойне це і праведне.
Воістину, достойне це і праведне, слушне та спасенне, * щоб ми завжди та всюди складали подяку Тобі , * святий Отче, Всемогутній вічний Боже, * через Ісуса Христа, Господа нашого. Він хотів, щоб вічно тривала пам’ятка спасенної жертви Хреста, * тому, споживаючи з Апостолами останню Вечерю, * як непорочного Агнця приніс Тобі себе в угодну жертву досконалої прослави. У цьому величному Таїнстві Ти годуєш і освячуєш своїх вірних, * щоб людей, які  живуть на одній землі , * осявала одна віра і єднала одна любов. Ми завжди приступаємо до трапези Твого дивовижного таїнства, * щоб, наповнені благодаттю, * уподібнюватися до Христа, нашого небесного взірця. Тому небо і земля співають Тобі  нову пісню возвеличення, * і ми з усіма воїнствами Ангелів прославляємо Тебе, безустанно взиваючи: Свят, Свят, Свят Господь Бог Саваот...

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Хто споживає Тіло Моє і Кров Мою п’є, * той у Мені  перебуває, а Я – в ньому, – говорить Господь.

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Просимо Господи, вчини, щоб ми у вічності раділи повнотою участі в Божому житті , * яку на землі провіщає прийняття Твоїх найдорогоцінніших Тіла та Крові. Котрий живеш і царюєш навіки вічні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...