Архів блогу

середа, 8 січня 2020 р.

Вклоняться Богу всі земні народи

Вклоняться Богу всі земні народи

https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2020/01/08-vklonyatsya.html
(біл) Будній день періоду Різдва Христового – середа після Богоявлення


Христос піклується про тих, хто Його вибирає і слухає. Він обіцяє їм нове життя в майбутньому, але так само піклується про щоденні потреби. Ісус бачить, чого бракує тим, хто йде за Ним. Він випереджує їх очікування. Христос міг би передбачити цю ситуацію та раніше відіслати усіх, аби вони подбали про себе. Проте Ісус хоче, щоби цей знак Його опіки показав нам зовсім іншу дійсність, якої дуже сильно потребуємо, але лише трохи про неї знаємо. Цією дійсністю є Євхаристія.

АНТИФОН НА ВХІД
Народ, що в пітьмі ходить, узрів світло велике; * над тими, що живуть у смертній тіні, світло засяяло.

КОЛЕКТА
Боже, просвітителю усіх народів, дай Твоєму людові радіти вічним миром † і пролий у наші серця ясне світло, * яким Ти осяяв душі наших батьків. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе та царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
1 Йн 4, 7-10
Читання з Першого послання святого апостола Йоана.
Улюблені, любімо одне одного, адже любов є від Бога, і кожний, хто любить, народився від Бога і знає Бога. Хто не любить, той не пізнав Бога, тому що Бог є любов. Божа любов до нас виявилася в тому, що Бог послав свого Єдинородного Сина у світ, щоби ми отримали життя через Нього. Любов не в тому, що ми полюбили Бога, а в тому, що Він полюбив нас і послав свого Сина як умилостивлення за наші гріхи. Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 72, 1-2. 3-4аб. 7-8.
Вклоняться Богу всі земні народи.
Боже, дай свій суд цареві, – *
і синові царя свою справедливість,
щоби він судив у справедливості народ Твій *
і судом – Твоїх убогих.
Нехай принесуть гори мир народу, *
а пагорби – справедливість.
Він буде судити бідних із народу, *
спасатиме синів убогих.
За його днів процвітатиме справедливість †
і буде щедрота миру, – *
доки не зникне місяць.
І він буде панувати від моря і до моря, *
і від ріки аж до краю світу.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Лк 4, 18
Алілуя, алілуя, алілуя.
Господь послав Мене благовістити убогим,
проповідувати визволення полоненим.

ЄВАНГЕЛІЄ
Мк 6, 34-44
† Читання святого Євангелія від Марка.
Того часу Ісус побачив великий натовп; і змилосердився над ними, бо вони були, як вівці, які не мають пастуха, та почав їх багато навчати. І коли минуло чимало часу, учні Ісуса, підійшовши до Нього, говорили: «Це місце пустинне, а пора вже пізня, тож відпусти їх, аби пішли до навколишніх хуторів і сіл та купили собі щось їсти». Він же у відповідь сказав їм: «Дайте ви їм їсти!», а вони відповідають Йому: «Чи нам піти купити на двісті динаріїв хліба і дати їм їсти?» Він же каже їм: «Скільки хлібів маєте? Ідіть подивіться!». І довідавшись, кажуть: «П’ять і дві рибини». І звелів їм посадити всіх групами на зеленій траві. Посідали група за групою: по сто та по п’ятдесят. Узявши п’ять хлібів та дві рибини і підвівши погляд до неба, Він промовив благословення, розломив хліби і давав учням своїм, щоби клали перед ними, і обидві рибини розділив на усіх. І всі вони поїли та наситилися, і зібрали шматків дванадцять повних кошиків, також і з риб. А тих, які споживали хліб, було п’ять тисяч чоловіків. Слово Господнє.


МОЛИТВА ВІРНИХ
Літургія Слова вчить нас любові до голодуючих і нужденних; просімо, щоб Господь завжди опікувався ними!
1. Молімося за Святішого Отця, щоб його подорожі до місійних країн пробудили в суспільстві дух жертовності для нужденних!
2. Молімося за місіонерів, які працюють у найбідніших і голодуючих країнах, аби вони мали можливість прийти із допомогою усім потребуючим!
3. Молімося за керівників бідних країн, аби Господь Бог дав їм сил і допомагав сумлінно виконувати свої обов’язки!
4. Молімося за країни, в яких віряни терплять переслідування, щоби місцеві влади дотримувались свободи віросповідання!
5. Молімося за наших померлих близьких, аби Господь осяяв їх світлом свого обличчя й обдарував вічною радістю у своєму Царстві!
6. Молімося за нас, зібраних біля Господнього вівтаря, щоби ми шанували земні блага як Божі дари та вміли ділитися ними з потребуючими!
Боже наш і Отче, Ти через своїх вірних хочеш служити та допомагати. Вислухай наші молитви та відкрий очі, серця та руки тих, кому не бракує хліба, щоби вони бачили голодних і стражденних і їм допомагали, через Христа, Господа нашого!

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ

Боже, джерело істинної побожності та миру, † вчини, щоб ми цією жертвою гідно вшанували Твою велич * і через участь у святій тайні ми досягли між собою щирої єдності сердець! Через Христа, Господа нашого.

Префація на Різдво Господнє № 3-5 або на Богоявлення Господнє № 6

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Життя об’явилось, і ми бачили та свідчимо, та звіщаємо вам життя вічне, * що в Отця перебувало та нам явилося.

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Нехай Твій народ, Господи, оточений Твоєю опікою, зазнає нині та в майбутньому допомоги Твоєї милості, † щоби, черпаючи сили із проминаючих благ, * він з більшим упованням прямував до благ вічних! Через Христа, Господа нашого.

За матеріалами КМЦ 
Вклоняться Богу всі земні народи. https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2020/01/08-vklonyatsya.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...