Архів блогу

вівторок, 7 січня 2020 р.

Ви, дітоньки, від Бога, і ви перемогли їх, бо більший Той, хто у вас, ніж той, хто у світі.

Ви, дітоньки, від Бога, і ви перемогли їх, бо більший Той, хто у вас, ніж той, хто у світі.
(біл) Будний день періоду Різдва Христового – вівторок після Богоявлення
https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2020/01/07-vivtorok-pislya-bogoyavlennya.html
На початку своєї діяльності Ісус звертається зі своїм посланням до язичників, закликаючи їх до навернення. Слово пророка Ісаї прирівнює їх до народу, який перебував у темряві, що побачив велике світло. І, звичайно, люди, які слухають Ісуса навертаються, бачать у Ньому Спасителя, переживають оздоровлення. Вони Його потребують. Христос, звертаючи до нас ці слова сьогодні, прагне, щоб ми Його потребували, оскільки ми перебуваємо в темряві, часто про це навіть не здогадуючись.
Або (біл) довільний спомин св. РАЙМОНДА ПЕНЬЯФОРТСЬКОГО, пресвітера
Святий Раймонд народився у 1175 році в Пеньяфорті біля Барселони. У свій час був одним з учителів морального богослов’я і канонічного права. Як барселонський канонік вступив до ордену Проповідників і став третім його генералом. Був побожним сповідником та піклувався про приготування сповідників до плідного звершення таїнства покаяння. Помер 6 січня 1275 року.
Спільні Меси: про одного пастиря (стор. 123)

АНТИФОН НА ВХІД
Благословенний той, що приходить в Ім’я Господнє! * Господь є Бог, і Він осяяв нас.

КОЛЕКТАБоже, Твій Єдинородний Син явився у подобі нашого людського тіла, † вчини, щоб Спаситель, котрий зовнішньо був подібним до нас, * перемінив нас внутрішньо. Котрий з Тобою живе і царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.
Або:
Боже, Ти обдарував святого Раймонда, пресвітера, великим милосердям до грішників і ув’язнених, † за йогозаступництвом визволи нас з пут гріха, * щоб ми у свободі серця йшли за тим, що Тобі угодне. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живеі царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
1 Йн 3, 22 — 4, 6
Читання з Першого послання святого апостола Йоана.
Улюблені! Чого тільки попросимо, одержимо від Бога, оскільки зберігаємо Його заповіді й робимо те, що Йому до вподоби. І це Його заповідь, щоб ми повірили в Ім’я Його Сина Ісуса Христа, і любили одне одного, згідно заповіді, яку Він нам дав. А хто зберігає Його заповіді, той у Ньому перебуває, а Він – у ньому, а що Він у нас перебуває, дізнаємося по Духу, якого Він нам дав. Улюблені, не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, адже багато лжепророків з’явилося у світі. Пізнавайте Божого Духа тим, що кожний дух, який визнає, що Ісус Христос прийшов у тілі, є від Бога. А кожний дух, який не визнає Ісуса, не є від Бога, – це від антихриста, про якого ви чули, що надходить і вже тепер є у світі. Ви, дітоньки, від Бога, і ви перемогли їх, бо більший Той, хто у вас, ніж той, хто у світі. Вони – від світу, тому про те, що зі світу, говорять, і світ їх слухає. Ми – від Бога. Хто пізнав Бога, той нас слухає, а хто не від Бога, той нас не слухає. Так пізнаємо Духа істини і духа обману. Слово Боже.

РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМ
Пс 2, 7-8. 10-11
Тобі у спадок Я дам всі народи.
Я сповіщу Господнє веління, – †
Господь промовив до мене: *
«Ти – Мій син, Я породив тебе сьогодні.
Попроси в Мене – і дам тобі в твою спадщину народи, – *
і кінці землі тобі у володіння».
Тож тепер, царі, зрозумійте! *
Навчіться ви, які судите землю!
Служіть Господу зі страхом *
і з трепетом радійте.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Пор. Мт 4, 23
Алілуя, алілуя, алілуя.
Ісус проповідував Євангеліє Царства
та зцілював всяку хворобу в народі.

ЄВАНГЕЛІЄ
Мт 4, 12-17. 23-25
† Читання святого Євангелія від Матея.
Почувши, що Йоана видано, Ісус відійшов у Галілею. І, залишивши Назарет, Він прийшов і оселився в Капернаумі, що біля моря, в околицях Завулонових і Нефталимових, щоби збулося сказане пророком Ісаєю, який сповіщав: «Земле Завулонова й земле Нефталимова, приморський шляху, по інший бік Йордану, Галілеє язичницька! Народ, який сидів у темряві, побачив велике світло; і тим, хто сидів у країні і тіні смерті, – їм засяяло світло». Відтоді Ісус почав проповідувати, говорячи: «Покайтеся, бо наблизилось Царство Небесне!» І обходив Ісус всю Галілею, навчаючи в їхніх синагогах, проповідуючи Євангеліє Царства та зцілюючи всяку недугу і всяку хворобу в народі. І розійшлася про Нього чутка по всій Сирії, і приводили до Нього всіх хворих, які потерпали від різних недуг і болів, біснуватих, лунатиків і паралізованих, – і Він оздоровлював їх. І за Ним слідувало багато людей з Галілеї, з Десятимістя, з Єрусалима, з Юдеї і Зайордання. Слово Господнє.


МОЛИТВА ВІРНИХ
Світ має багато вчителів, алетільки Ісус Христос є найкращим Учителем істини; просімо Його, щоб Він допоміг нам керуватися в життітільки Йогоістиною та любов’ю:
1. Молімося за Папу Римського, щоб Святий Дух укріпив його своєю благодаттю для проповідування світові істин Євангелія.
2. Молімося за Церкву в місійних країнах, щоб не бракувало їй священиків та катехетів, які б проповідували Благу Вість.
3. Молімося за тих, хто сьогодні святкує Різдво Христове, щоб ми об’єдналися в одну Церкву Христову на славу Бога Отця.
4. Молімося за наші сім’ї, щоб Господь обдарував нас здоров’ям, взаємною любов’ю та миром.
5. Молімося за померлих, а особливо за тих, за яких не моляться їхні родичі та близькі, щоб Господь почув наші молитви і обдарував їх вічним щастям у своєму Царстві.
6. Молімося за нас, зібраних тут, щоб ми не тільки знали вчення Христа, але й жили згідно нього.
Господи Ісусе, Ти є нашим найкращим Учителем, освітисвоїм світлом наш розум і підтримуй нашу волю, щоб ми краще пізнавали Тебеі вірно виконували Твоїзаповіді. Котрий живеш і царюєш навіки вічні.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Просимо, Господи: прийми милостиво дари свого люду, † і вчини, щоб він у небесному таїнстві отримав благодаті, * в які вірує усім серцем. Через Христа, Господа нашого.

Префація на Різдво Господнє № 3-5 або на Богоявлення Господнє № 6

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Бог, багатий милосердям, через велику свою любов, якою полюбив нас, * послав свогоСина в тілі, схожім на гріховне тіло.

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Боже, Ти через участь у Твоєму таїнстві доторкаєшся до нас, † дією його сили в наших серцях вчини так, * щоб, отримуючи Твій дар, ми одночасно ставали готовими його прийняти. Через Христа, Господа нашого.
За матеріалами КМЦ

Олександр Кривенко,
римо-католик, юрист, журналіст +380 63 241 3681 krivenkokorr@ukr.net
Приватбанк: 4731 2191 1317 7178
https://www.facebook.com/oleksa.kryvenko FB-група: Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні https://www.facebook.com/groups/ProtectingChristianValues Блог: Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні https://protectingchristianvalues.blogspot.com

https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2020/01/07-vivtorok-pislya-bogoyavlennya.html

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...