Архів блогу

вівторок, 3 грудня 2019 р.

Виправити законопроект № 0931 закликали церкви та релігійні організації України

Виправити законопроект № 0931 закликали церкви та релігійні організації України
  https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2019/12/02-cerkvy-zaklykayut.html

Церкви і релігійні організації різних конфесій, а також віряни із усіх областей України надіслали до всіх фракцій Верховної Ради листи з проханням спрямувати законопроект № 0931 на повторне друге читання для доопрацювання, - повідомляє блог Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні.

Читайте також: Підпишіть петицію на захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні

Релігійна спільнота переконує народних депутатів, що у редакції, схваленій Комітетом із прав людини цей проект загрожує свободі совісті та свободі вираження поглядів, а тому не має бути проголосований як закон.

Звернення з аргументами, які підтверджують необхідність доопрацювання законопроекту № 0931, спрямували до парламентських фракцій очільники різних конфесій, серед яких: Римсько-Католицька Церква в Україні, Всеукраїнський Союз Церков євангельських християн-баптистів, Духовне управління мусульман АР Крим, Об’єднання іудейських релігійних організацій України, Православна Церква України, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Православна Церква, Українська Церква християн віри євангельської, Церква адвентистів сьомого дня.

Читайте також: Ні - пропаганді гендерної ідеології в Нацстратегії із прав людини - позиція юристів-християн України

Крім того, Рада Євангельських Протестантських Церков України, яка об'єднує 12 релігійних об'єднань протестантського віросповідання, закликала Верховну Раду не голосувати поспіхом за законопроект № 0931, а врахувати поправки релігійної спільноти під час повторного другого читання.

Раніше Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій спрямувала до Президента України та керівництва парламенту звернення з проханням доопрацювати законопроект № 0931, щоби фанатична боротьба з дискримінацією не призвела до утисків конституційних прав громадян на свободу совісті та вираження поглядів.

Низка громадських організацій і приватних освітніх закладів підтримали зауваження релігійної спільноти і так само зажадали від парламентських фракцій більш ретельного доопрацювання згаданого законопроекту. Серед них: Асоціація християн юристів «Хушай», ВБФ «За гідність людини», громадських рух «Всі разом!».

За матеріалами: ІРС і КМЦ 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...