неділя, 12 липня 2020 р.

Зерно – це слово Боже, а сіяч – Христос; кожен, хто Його знайде, житиме повіки

 Зерно – це слово Боже, а сіяч – Христос; кожен, хто Його знайде, житиме повіки  
(зел) ХV Неділя звичайного періоду 

https://cutt.ly/npbfJZJ  
Ісус Христос говорить Слово до всіх. Він свідомий, що факт проповідування має для нашого життя фундаментальне значення: бути зціленим, чи ні, зустрітися з Спасителем, чи ні. Проте не всі зацікавлені цим Словом, з різних причин. Ті, котрі насправді хочуть, шукають і отримують пояснення, зворушливе пояснення. Ісус говорить, що в момент проголошення Євангелія завжди присутній сатана, котрий чудово знає силу Слова та наслідки Його прийняття. Так само існують перешкоди, які унеможливлюють дію Слова. І в мені, і в тобі є ці перешкоди, – розповідає блог Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні.

АНТИФОН НА ВХІД

Я в моїй правді Твоє лице побачу * і насичусь, коли явиться Твоя слава. (Пор. Пс 17 (16), 15)

Мовиться «Слава во вишніх».

КОЛЕКТА
Боже, Ти являєш тим, хто помиляється, світло Твоєї правди, щоби вони могли повернутися на дорогу праведності, † вчини, щоби ті, хто називають себе християнами, відкинули все, що суперечить гідності цього Імені, * та дбали про те, що з ним згідне. Через Господа нашого Ісуса Христа, Сина Твого, † котрий з Тобою живе та царює в єдності Святого Духа, * Бог, навіки вічні.

Дивіться також: Трансляція Святої Меси з конкатедрального собору св. Олександра у Києві, 12 липня 2020 (проповідує єпископ Віталій Кривицький): 





ПЕРШЕ ЧИТАННЯ
Іс 55, 10-11
Читання з Книги пророка Ісаї.
Так говорить Господь: «Як дощ і сніг сходить з неба і не повертається туди, доки не напоїть землю, щоби вона зростила паростки та дала насіння сіячу, і хліб тому, хто їсть, отак і Моє слово, яке виходить з Моїх уст: не повертається до Мене порожнім, але чинить те, що Я хочу, довершує те, за чим Я його вислав». Слово Боже.

Читайте також: НЕ ратифіковувати Стамбульску Конвенцію! Підпишіть №22/098046-еп


РЕСПОНСОРІЙНИЙ ПСАЛОМПс 65, 10абвг. 10д-11. 12-13. 14
Земля дорідна дала плід стократний.
Ти дбаєш про землю, її напуваєш, *
збагачуєш її надзвичайно щедро:
Божа ріка сповнена водою. †
Ти зерно їм достачаєш, *
бо так Ти все це запровадив.
Земля дорідна дала плід стократний.
Її борозни Ти наповняєш, *
скиби рівняєш,
дощами її робиш м’якою, *
а її рослинність благословляєш.
Ти увінчав рік своєю добротою, *
і Твої стежки просякнуті достатком.
Волога осяде на пасовиськах пустелі, *
і охоплені радістю пагорби будуть.
Луги покриються отарами, *
а долини пшеницею зарясніють.
Радісно вони вигукувативатимуть *
і співатимуть радо.

ДРУГЕ ЧИТАННЯ
Рим 8, 18-23
Читання з Послання святого апостола Павла до римлян.
Брати! Я вважаю, що страждання теперішнього часу нічого не варті порівняно з майбутньою славою, яка має з’явитися в нас. Усе творіння з упованням очікує з’яв­лення Божих синів. Адже творіння підкорилося марноті не добровільно, а через того, хто його підкорив, з надією, що саме творіння буде визволене від рабства тління – для свободи слави дітей Божих. Бо знаємо, що все творіння разом стогне та страждає аж донині. Та не тільки воно, але й ми самі, маючи зача­ток Духа, самі в собі стогнемо, очікуючи усиновлення та викуплення нашого тіла. Слово Боже.

СПІВ ПЕРЕД ЄВАНГЕЛІЄМ
Алілуя, алілуя, алілуя.
Зерно – це слово Боже, а сіяч – Христос;
кожен, хто Його знайде, житиме повіки.

ЄВАНГЕЛІЄ
Мт 13, 1-23
† Читання святого Євангелія від Матея.
Того дня Ісус вийшов із дому і сидів біля моря; і зібра­лися біля Нього численні натовпи, так що Йому довелось увійти і сісти у човен, а всі люди стояли на березі. І Він багато розповідав їм притчами, кажучи: «Ось вийшов сіяч сіяти. І коли сіяв, одне зерно впало при до­розі, й прилетіли птахи та поз’їдали його. І нше впало на кам’янистий ґрунт, де не мало багато землі, й швидко зійшло, бо не мало глибокої землі, а як піднялося сонце, – зів’яло і, не маючи кореня, засохло. Інше впало в терня, а терня виросло й заглушило його. А інше впало на добру землю і давало плід: одне в сто, одне в шістдесят, одне у тридцять разів. Хто має вуха, нехай слухає!» Підійшовши, учні запитали Його: «Чому Ти говориш до них притчами?» А Він у відповідь сказав їм: «Бо вам дано пізнати таєм­ниці Царства Небесного, а їм не дано. Адже хто має, тому дасться, і отримає понад міру, а хто не має, то й те, що має, буде забране від нього. Я тому говорю до них прит­чами, що, дивлячись, вони не бачать, а слухаючи, – не чують і не розуміють; і збувається щодо них пророцтво Ісаї, в якому говориться: “Слухом будете чути та не зро­зумієте, і вдивляючись, будете дивитися та не побачите”. Адже серце цього народу ожиріло, і вухами тяжко чують, і очі свої  замружили, аби не побачити очима та не почути вухами; та й серцем не зрозуміти і не наверну­тися, і щоб Я зцілив їх. Ваші ж очі блаженні, бо бачать, і ваші вуха, бо чують. Воістину кажу вам, що багато пророків і праведників прагнули побачити те, що ви бачите, але не побачили; і по­чути хотіли те, що ви чуєте, але не почули. Отже, послухайте притчу про сіяча. До кожного, хто слухає слово Царства, та не розуміє, приходить лу­кавий і викрадає посіяне в його серці; це те, що посіяне при дорозі. А посіяне на кам’янистому ґрунті – це той, хто слухає слово тв відразу з радістю його приймає, але, не маючи в собі  кореня, він є нестійкий, і коли наста­ють страждання або переслідування за слово, він одра­зу спокушується. Посіяне в тернях – це той, хто слухає слово, але клопоти світу та зваба багатства заглушають те слово, і воно стає без плоду. А посіяне в добру землю – це той, хто слухає слово та розуміє, той, який видає плід і приносить – один – у сто разів, і нший – у шістдесят, ще інший – у тридцять». Слово Господнє.


Мовиться “Вірую”.


МОЛИТВА ВІРНИХ
Слухаючи щонеділі Боже Слово, яке виголошує нам свята Церква в літургійних читаннях та повчаннях, просімо Господа з довірою:
1. Молімося за Святішого Отця, найвищого вчителя Церкви, щоби його слова завжди знаходили розуміння та послух у вірних всього світу.
2. Молімося за всіх священиків, щоби вони ревно сіяли Боже Слово на ниві людських сердець.
3. Молімося за працівників видавництв і преси, щоб у своїй праці вони дбали про духовність суспільства.
4. Молімося за наші сім’ї, щоб у них щоденно звучали слова Святого Письма.
5. Молімося за померлих наших родичів і близьких, щоби Господь благоволив прийняти їх до Небесного Царства.
6. Молімося за нас самих, зібраних довкола вівтаря, щоби, вислухавши Слово Боже, ми вірно дотримувалися Господніх настанов і своїм життям удостоїлися вічного щастя.
Боже, наш Отче, благослови свій народ і вчини, щоби ми були доброю землею для Слова Христа. Котрий живеш і царюєш навіки вічні.

МОЛИТВА НАД ДАРАМИ
Поглянь, Господи, на дари Церкви, яка благає Тебе, † і переміни їх на духовну поживу для Твоїх вірних, * щоби вони, приймаючи її, зростали у святості. Через Христа, Господа нашого.

Префація на Неділю Звичайного періоду № 20-27

АНТИФОН НА ПРИЧАСТЯ
Пташина знаходить собі хатку, і ластівка собі  гніздечко, * куди кладе своїх писклят: * а я жертовники Твої, Господи сил, Царю мій і мій Боже! * Щасливі, що живуть у Твоїм домі; * вони повіки Тебе хвалять. (Пор. Пс 84 (83), 4-5)

МОЛИТВА ПІСЛЯ ПРИЧАСТЯ
Поживлені Твоїми дарами, просимо Тебе, Господи, † щоби завдяки участі у цьому таїнстві * примножувалися в нас його спасенні плоди. Через Христа, Господа нашого.

За матеріалами: КМЦEWTN Ukraine
Олександр Кривенко
krivenkokorr@ukr.net
Сайт
Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні https://protectingchristianvalues.blogspot.com/
Facebook 1Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні  https://www.facebook.com/groups/ProtectingChristianValues/
Facebook 2: Oleksandr Kryvenko https://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5
Facebook 3: Oleksa Kryvenko https://www.facebook.com/oleksa.kryvenko
Facebook 4: Oleksandr Kryvenko https://www.fb.com/OleksandrKryvenkoUA
Тел.: +380 63 241 3681

Постійне посилання: Зерно – це слово Боже, а сіяч – Христос; кожен, хто Його знайде, житиме повіки // Захист християнських цінностей - основи життя та сім'ї в Україні 12.07.2020 р.Б. https://cutt.ly/npbfJZJ (https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2020/07/12-zerno.html)

Немає коментарів:

Дописати коментар

Про медіа. Закон

ЗАКОН УКРАЇНИ Про медіа https://protectingchristianvalues.blogspot.com/2022/12/131800.html      Допомога    Шрифт:  + − ЗАКОН УКРАЇНИ Про ме...